Hier komen twee totaal verschillende mensen aan het woord over hoe zij met water omspringen. De ene is een zeer milieubewust persoon, meneer Groen, de andere houdt zich totaal niet met milieu bezig, de heer Rood.

Meneer Rood

"Wat ik zoal doe met water? Wacht ik zal eens denken. Ik neem bijna elke dag een bad. Mijn vrouw doet de was. Welk waspoeder zij gebruikt? Ik geloof Wash of zoiets. Ja, natuurlijk zet ze de wasmachine op ook al zit die nog maar halfvol. Ik moet toch mijn favoriete hemd tijdig terug hebben. Dat is net hetzelfde als met de vaatwasser want mijn vrouw en ik hebben beide onze eigen kop die we steeds gebruiken en die moet dus elke morgen terug proper zijn.

Om de veertien dagen was ik mijn wagen en in de zomer als het heel warm is besproei ik de planten. Ik zou niet willen dat mijn bloemen verwelken.  Ik steek er tijd genoeg in. En dan die vieze beestjes die er op zitten. Gelukkig zijn er veel goede straffe middelen in de winkel te vinden waardoor die beestjes verdwijnen. De mest helpt natuurlijk ook bij het mooi houden van mijn plantjes en gazonnetje. "Beter te veel dan te weinig" zeg ik altijd.

Hoe wij het toilet door spoelen? Wat is dat nu voor een vraag. Gewoon zoals iedereen. Ja, altijd volle kracht. Als ik me was laat ik het water gewoon lopen. Ook terwijl ik mijn tanden poets. Een lekkende kraan laat ik maken je weet niet hoeveel dat kost zeker zo een lekkende kraan!"

Meneer Groen

"Ik ben heel zuinig met water. Ik neem om de veertien dagen een bad en wekelijks of als ik vuil ben een douche. Mijn vrouw doet inderdaad de was ja. Ze gebruikt EcoPoeder. De machine zetten we pas op als ze volledig vol zit.

De auto wassen gebeurt hier met regenwater net zoals het besproeien van de bloemen. Zelfs ons toilet wordt met regenwater gespoeld. Bovendien staat er een spaarknop op. De kranen lekken hier nooit. Daar zorg ik wel voor.

Mijn vrouw en ik houden van gezonde voeding. We kopen bewust biologisch en kweken onze eigen groenten. De bloemen op tafel komen uit onze tuin. Zijn ze niet mooi? tekening van vrouw die groenten oogstNee, ik heb er niet veel meststoffen voor nodig en ook geen onkruidbestrijder en dergelijke. Die rommel komt hier niet binnen.  Ik gebruik compost van eigen makelij en ken veel trucjes om schadelijke beestjes weg te houden."

 
Berichten
WaterAardeLawaaiLichtLucht
Klimaat