Hier komen twee totaal verschillende mensen aan het woord over hoe zij met water omspringen. De ene is een zeer milieubewust persoon, meneer Groen, de andere houdt zich totaal niet met milieu bezig, de heer Rood.

Meneer Rood

"Mijn huis is geïsoleerd, ik heb dubbelglas en een zuinige verwarmingsketel. Ik stook met mazout, dat is het goedkoopste. Verwarmen kost veel geld hoor dus doe ik er alles aan om dat binnen de perken te houden. Spaarlampen, nee daar doe ik niet aan mee, geen denken aan! Zie je al in een mooi kroonluster zo een lelijke spaarlamp steken. Het licht durf ik zeker te laten branden. Waarom een licht uit doen als je er binnen tien minuutjes al terug moet zijn? Ik rij met mijn auto naar mijn werk. Dat ligt ongeveer 6 kilometer van hier af. Mijn vrouw heeft haar eigen wagentje. Dat is ongeveer een jaar of 10 oud. Ze gebruikt dat voor inkopen te gaan doen in het dorp. Dat is een goede kilometer ver."

Meneer Groen

"Ik ben net zoals met water zeer zuinig op energie. Mijn huis is zeer goed geïsoleerd. Dubbelglas, vloerisolatie, muurisolatie, noem maar op. Ik verwarm met aardgas omdat dat toch een vrij zuivere brandstof is en met een hoge rendementsketel heb ik niet veel gas nodig. Ik hoop binnen een aantal jaar te kunnen overschakelen op lichtenergie. Ik sta zeer positief tegen over spaarlampen. Ik moet wel zeggen dat ik vroeger alleen onder lampenkapjes spaarlampen had steken. De vorm was toen nog niet zo mooi. Maar de laatste tijd is dat sterk verbeterd en heb ik bijna overal spaarlampen. Dat merk ik zeker aan mijn elektriciteitsrekening. Ik rij zelden met de wagen. Enkel als het meer dan 10 kilometer is en ik er met het openbaar vervoer niet geraak. Naar mijn werk rijd ik met de fiets. Zomer en winter, weer of geen weer. Mijn vrouw doet dat ook trouwens. "

 
Berichten
WaterAardeLawaaiLichtLucht
Klimaat