Hier komen twee totaal verschillende mensen aan het woord over hoe zij met water omspringen. De ene is een zeer milieubewust persoon, meneer Groen, de andere houdt zich totaal niet met milieu bezig, de heer Rood. Deze keer nemen we ook eens een kijkje in de dorpen van beide heren.

Meneer Rood

Het eerste wat opvalt als men het dorp van Meneer Rood binnen rijdt bij donker is het gemeentehuis dat door verschillende spots langs alle kanten beschenen word. Er rond is een parkje waar er bijna meer verlichtingspalen dan bomen in staan. De andere monumenten zijn ook fel verlicht. Het meeste licht schijnt echter niet op de gebouwen maar wel de lucht in.

"Mijn tuin is goed verlicht. Voor inbrekers heb ik enkele grote spots gehangen langs alle zijde van mijn huis die aangaan wanneer er iemand voorbij komt. Of zo goed ingesteld zijn? Geen idee ik let er niet zo op. Ze gaan wel regelmatig aan. Ik denk door de kat van de buren. En natuurlijk ontbreekt sfeerverlichting ook niet in mijn tuin. Aan de bloemperken en mijn vijvertje staan er een aantal lampen. Zo kan ik ook bij donker genieten van mijn tuin."

Meneer Groen

In het dorp van Meneer Groen wordt de kerk en het gemeentehuis ook verlicht. Alleen minder fel en het licht schijnt van de top naar de grond en dus niet de lucht in. De straatverlichting is ook goed gericht. De straat en de voetpaden worden belicht en niet de bosjes of de huizen er naast.

"Aan de voor- en achterdeur heb ik een lamp hangen die reageert op beweging. Ze verlicht alleen de deur en is zodanig ingesteld dat ze alleen aan gaat wanneer er een persoon voorbij de sensor komt. In de zomer gebruiken we kaarsjes als we buiten zitten om wat licht te krijgen. Gezellig hoor!."

 
Berichten
WaterAardeLawaaiLichtLucht
Klimaat