Net zoals bij elke vorm van vervuiling is er om de hinder van lawaai te beperken veel werk en kan men dat niet alleen doen. Om dit probleem op te lossen moet iedereen zijn gezond verstand gebruiken.

Bedrijven of personen die te veel lawaai maken vriendelijk aanspreken is vaak al een goede stap in de richting. Zeker als ze willen luisteren. Is dat niet het geval en heb je er veel last van dan kan het nodig zijn om naar de politie te gaan om de overlast te laten vast stellen. Zij zullen waarschijnlijk dan nog wel een keertje met de boosdoeners gaan praten. Heeft dat nog niet geholpen dan blijft er alleen de uitweg van de rechtbank over.

Voor je recht hebt om te klachen over een ander moet je natuurlijk zien dat je zelf niet in de fout gaat. Zet dus de televisie of de radio niet te hard. Laat de moter van je wagen niet draaien. Beter is dat je een fiets of het openbaar vervoer gebruikt. Rij op zondag, 's avonds of 's nachts het gras niet af en doe ook geen andere lawaaierige taken. En als je toch graag lawaai wil maken, zorg er dan voor dat niemand anders er last van heeft. Isoleer alles degelijk. Dit kan natuurlijk ook helpen als je zelf last hebt van lawaai hinder.

 
Berichten
WaterAardeLawaaiLichtLucht
Klimaat