Hier komen twee totaal verschillende mensen aan het woord over hoe zij met water omspringen. De ene is een zeer milieubewust persoon, meneer Groen, de andere houdt zich totaal niet met milieu bezig, de heer Rood.

Meneer Rood

"Duur zeg die vuilniszaken. Mensen lief, als je dat op jaarbasis uitrekent dan weet je dat je zo heel veel verliest. Soms laat ik afval achter in container bij mij op werk. Selecteren doe ik omdat het moet maar of alles juist zit daar trek ik mij niet veel van aan. Wat kan het mij schelen dat er geen aluminium in de PMD-zak mag. Ik heb bovendien geen plaats om te sorteren. Mijn keuken is geen balzaal hoor. Daar kan slechts één vuilzakje staan. Sluikstorten? Zolang het maar niet voor mijn deur is dan is het goed. Ik doe het zelf niet hoor maar vanaf ik moet gaan betalen om mijn afval te dumpen in het containerpark dan zou ik dat wel doen. Het geld groeit niet op mijn rug hoor."

Meneer Groen

"Selectieve ophaling, schitterend! Ik verzamelde mijn afval vroeger ook al maar nu is het toch gemakkelijker geworden. Nu kan iedereen het doen. Vroeger had je enkel glas, papier, tuinafval en de rest. Nu is dat al een stukje meer. De zakken kosten veel, dat is iets wat je niet zomaar kan ontkennen. Maar als je goed sorteert dan heb je minder zakken nodig. Sluikstorten, wat ik daar van vindt? Ik moet toegeven dat ik zelf per ongeluk ook wel eens een papiertje laat vliegen. Als ik dat zie raap ik het wel op een gooi ik het weg. Als ik andere mensen een blikje aan de rand van de weg zie gooien dan durf ik wel eens iets te gaan zeggen tegen die mensen. Mensen die het op grote schaal doen daar heb ik gelukkig nog geen last van gehad en dat heb ik ook nog niet gezien. Mijn dochter gaat elk jaar wel met de jeugdbeweging het bos hier in de buurt opruimen. Ze zegt steeds dat ze niet kan geloven wat mensen daar allemaal achterlaten. Het was trouwens een initiatief van haar om die actie jaarlijks te doen. Tja, die zin voor milieu zal ze van haar ouder hebben meegekregen zeker. "

 
Berichten
WaterAardeLawaaiLichtLucht
Klimaat