De aarde biet ons vele dingen die we broodnodig hebben zoals water, zuurstof en de ruimte om te wonen.  Jammer genoeg springen we niet altijd even zorgvuldig om met die bronnen. Daardoor komt onze planeet in moeilijkheden.  Wij merken er nu misschien nog niet veel van maar de generaties na ons zullen dat wel doen.

We hebben een onderverdeling gemaakt in 5 probleem gebieden.  Voor elk gebied bekijken we het ontstaan, de gevolgen en mogelijke oplossingen.  We gaan ook dieper in over hoe jezelf een deeltje van de oplossing kan zijn.  De heren Groen & Rood zijn beide voorbeelden hoe je juist wel of niet zorg draagt voor onze groene planeet.

De 5 probleem gebieden zijn water, aarde, lawaai, licht en lucht. 

Water en lucht (zuurstof) hoeven niet veel extra uitleg.  Het zijn immers basis behoeften om te kunnen leven. 

Aarde duid in dit geval niet alleen op onze planeet maar ook op de bodem en de grond waar we op wonen, onze groenten op kweken, de koeien op grazen en nog veel meer.

Te veel lawaai is niet alleen slecht voor het gehoor maar het kan bovendien ook nog andere gezondheidsproblemen veroorzaken. 

Lichtvervuiling is niet echt hinderlijk voor ons als mens.  We sluiten de rolluiken en we hebben er geen last meer van.  Maar voor het levensritme van dieren kan dit wel zeer storend zijn.

Vervuiling heeft niet alleen gevolgen voor onze gezondheid of deze van de dieren en planten maar ook op ons weer en het klimaat.  Je kan daar meer over lezen in het stuk klimaat van deze site.

 
Berichten
WaterAardeLawaaiLichtLucht
Klimaat