Toon alleen categorie:Evenementen Evenementen | Week van de Aarde

18 april 2010 23:38 Leeftijd: 9 Jaren

Tussen 18 en 25 april iedereen in beweging voor een rijke natuur

Met de slogan ‘Iedereen in beweging voor een rijke natuur’ slaan de milieubewegingen tijdens de Week van de Aarde (18-25/04) de handen in elkaar met enkele socio-culturele verenigingen, zoals Pasar en De Natuurvrienden.  Ze willen zoveel mogelijk verenigingen, lokale overheden, scholen en individuele burgers in beweging zetten voor het behoud van de biodiversiteit.

De Week van de Aarde wordt op zondag 18 april op gang getrokken met een landelijke starthappening, Walk for Nature 2010 in Hoegaarden.  Tijdens de week roepen de verenigingen jongeren en hun leerkrachten op om met de klas aandacht te besteden aan biodiversiteit. En op zondag 25 april sluiten verschillende regionale en lokale evenementen de campagneweek af.

Met deze natuur(belevings)activiteiten willen de verenigingen zoveel mogelijk mensen verwonderen over bekende en minder bekende natuurpareltjes in Vlaanderen. En hen aanzetten tot actie voor het behoud van onze rijke natuur. Natuur en duurzame recreatie gaan hand in hand.

Campagnepartners van Week van de Aarde zijn: Bond Beter Leefmilieu, Natuurpunt, Natuurpunt Oost-Brabant en Velpe-Mene, Natuurpunt Educatie, Velt, JNM, WWF, Greenpeace, Vereniging voor Bos in Vlaanderen, Limburgse Milieukoepel en West-Vlaamse Milieufederatie, Pasar en De Natuurvrienden. Meer info: www.weekvandeaarde.be en www.walkfornature.be

 

Meer informatie:
- www.weekvandeaarde.be
- www.walkfornature.be

 


 
Berichten
WaterAardeLawaaiLichtLucht
Klimaat