Toon alleen categorie:Evenementen Evenementen | Nacht van de Duisternis 2011

15 oktober 2011 09:51 Leeftijd: 7 Jaren

Proef de donkerste nacht van het jaar op 15 oktober

Vlaanderen is de meest verlichte regio in de wereld.  Dat zorgt er voor dat men vanuit de ruimte Vlaanderen zo kan terug vinden als het bij ons nacht is.  De astronauten moeten enkel maar zoeken naar een lichtgevende driehoek. 

Maar eigenlijk is dat niet echt iets om trots op te zijn.  Voor dat vele licht is er veel energie nodig en bovendien hebben bepaalde dieren last van al dat licht.  Maar niet alleen de dieren, ook sommige mensen hebben er last van.  Iemand die graag veel sterren ziet, kijkt beter niet in Vlaanderen naar de nachtelijke hemel.  Door de lichtvervuiling is er slechts een beperkt aantal sterren te zien in vergelijking met bijvoorbeeld Wallonië.

Om deze problematiek onder de aandacht te brengen organiseert Bond Beter Leefmilieu samen met de vzw Preventie Lichthinder en de Vereniging voor Sterrenkunde de Nacht van de Duisternis.  Dit jaar is dat op 15 oktober.

Aan steden en gemeente wordt gevraagd om de verlichting van openbare gebouwen, monumenten en wegen te doven.  Zo kunnen we dan een keertje genieten van een echt donkere nacht.  Doelstelling is om steden, gemeente, bedrijven en particulieren te doen nadenken over een rationeel gebruik van verlichting.

Meer informatie:
www.nachtvandeduisternis.be

 

 


 
Berichten
WaterAardeLawaaiLichtLucht
Klimaat