Toon alleen categorie:Evenementen Evenementen | Earth Hour 2012

31 maart 2012 20:30 Leeftijd: 7 Jaren

Zaterdag 31 maart 2011: Doe het licht uit voor de planeet

Earth Hour is de wereldwijde actie voor het klimaat van het WWF. Met Earth Hour laten miljoenen mensen en duizenden organisaties zien dat zij het klimaat belangrijk vinden, met één simpel gebaar: gedurende één uur het licht uitdoen. Deze internationale beweging staat symbool voor het feit dat door samen te werken iedereen een positieve bijdrage kan leveren aan het beschermen van onze toekomst en die van volgende generaties.

Earth Hour is in 2007 voor het eerst door het WWF georganiseerd in Australië. Daar deden toen ruim 2 miljoen mensen mee. In 2008 verspreidde de actie zich als een inktvlek over de aardbol en vorig jaar werd het een wereldwijd fenomeen: bijna een miljard mensen in 87 landen deden mee. Het licht ging uit bij wereldberoemde gebouwen en plaatsen zoals de Opera House in Sydney, de piramides van Gizeh, de Strip in Las Vegas, de Sint Pieter in Rome en de Golden Gate Bridge in San Francisco. Ook België deed voor het eerst op grote schaal mee en doofde een half miljoen lampen, waaronder die van het Atomium in Brussel en de kathedraal in Antwerpen.

Zelf mee doen?
Doe gewoon het licht gedurende een uur uit, op 31 maart 2011, van 20.30u tot 21.30u. Op deze manier toon je dat je de strijd tegen de klimaatverandering steunt.

Meer informatie:
- www.earthhour.be
- www.earthour.org


 
Berichten
WaterAardeLawaaiLichtLucht
Klimaat