Toon alleen categorie:Informatie Informatie | 2010, Internationaal jaar van de biodiversiteit

26 juni 2010 00:00 Leeftijd: 9 Jaren

Ik geef leven aan mijn planeet

Wetenschappers schatten dat er tussen de 3 en de 100 miljoen verschillende soorten dieren, planten, paddenstoelen en micro-organismen op aarde leven. Deze grote verscheidenheid zorgt er voor dat wij kunnen eten, zuivere lucht kunnen inademen, kunnen bouwen, mensen genezen, en nog veel meer levensbelangrijke dingen. 

En toch kunnen we nog maar 2 miljoen soorten benoemen.  De kans is dus groot dat er bij die onontdekte nog zaken bij zitten waarmee we ziekte kunnen genezen of andere zeer nuttige dingen kunnen doen.  Maar door ons toedoen worden die kansen steeds kleiner.  Leefomgevingen raken te versnippert of vervuild, bepaalde soorten worden overbejaagt of -bevist, akkergronden raken uitgeput, enz.  Daardoor verdwijnen vele soorten nog voor we ze echt kennen.

Om die broodnodige diversiteit op onze planeet onder de aandacht te brengen heeft de Verenigde Naties besloten om van 2010 het Internationale jaar van de biodiversiteit te maken.  Landen, organisaties en mensen over de hele wereld worden opgeroepen om de biodiversiteit onder de aandacht te brengen en te behouden.  

Ook in ons land worden er verschillende activiteiten en acties op het getouw gezet.  Zo is er de campagne "Ik geef leven aan mijn planeet" die mensen wil engageren voor de biodiversiteit.  Ook werd er een boekje met de titel "366 tips voor de biodiversiteit" uitgebracht.  En verder zijn er nog verschillend andere activiteiten in heel België.

Meer informatie:
- www.biodiv2010.be
- www.ikgeeflevenaanmijnplaneet.be
- boekje 366 tips voor de biodiversiteit bestellen of downloaden


 
Berichten
WaterAardeLawaaiLichtLucht
Klimaat