Vervuiling heeft niet alleen gevolgen voor onze gezondheid of deze van de dieren en planten maar ook op ons weer en het klimaat. In sommige gevallen versterken weerverschijnselen bepaalde vormen van vervuiling zoals smog bij windstilte. In andere gevallen gaat vervuiling reageren met de weersverschijnselen zoals bij zure regen of ozon. In andere gevallen zorgt vervuiling voor een verandering van ons klimaat.

Sommige mensen beweren dat toch. Net zoals ze beweren dat we binnen enkele jaren in een warm land zullen leven. Andere mensen zeggen dan weer dat er niets aan de hand is. De vraag is dan natuurlijk wie er gelijk heeft. Misschien overdrijven de eerste, maar die tweede kunnen we toch ook geen gelijk geven. Studies wijzen immers uit dat ons klimaat veranderdt. Verschijnselen zoals het broeikaseffect worden nu ook door wetenschappers erkend.

Daarom dat we in dit deel van de site wat dieper ingaan op enkele fenomenen die te maken hebben met vervuiling, ons weer en het klimaat. Deze zijn zure regen, het broeikaseffect, het gat in ozonlaag en het teveel aan ozon op aarde en verwoestijning.

Als je nog wat meer informatie wilt over bijvoorbeeld luchtvervuiling klik dan gewoon in het menu bovenaan op vervuiling.

 
Berichten
OzonWoestijnBroeikasRegen
Vervuiling