Sinds WWF is opgericht in 1961, is het een van de grootse en meeste actieve onafhankelijke organisaties geworden die zich in zetten voor natuurbehoud. Over ongeveer 100 landen werkt WWF nu en wordt ondersteund door bijna vijf miljoen mensen over heel de wereld.


Maar hoe is WWF ontstaan? Begin jaren ’60 begon men te beseffen dat de natuur moest beschermt worden. Hiervoor zijn er echter wel veel geldmiddelen nodig en dus werd het snel duidelijk dat er een internationel-organisatie moest komen om dit geld in te zamelen. In de lente van 1961 richtte daarom een groep wetenschappers het ‘World Wide Fund For Nature’ op. Net dat jaar kwam er een panda in de dierentuin van Londen aan. Het bedreigd dier met een hoog “knuffelgehalte” was het perfecte logo voor de organisatie en is nu nog steeds hét symbool van WWF.


WWF wil niet alleen dieren en planten te beschermen om dat ze mooi zijn of zeldzaam, maar ook omdat ze een deel zijn van een complex systeem waarin het verdwijnen van 1 schakel verregaande gevolgen kan hebben. De organisatie heeft ook de vele vormen van vervuiling in haar actiedomein op genomen. Zo ijveren ze voor zuiver water en oceanen, een propere atmosfeer, enz. Bij WWF kijkt men ook naar een nieuwe wijze voor het gebruik van de natuurlijke bronnen.

 


(c) WWF-Canon

 

Meer informatie:

- WWF België
- WNF Nederland

 
Berichten
WaterAardeLawaaiLichtLucht
Klimaat